LOCAL POLICE FORCES  page 1
LOKALNE POLICIJSKE SLUŽBE  stranica 1

 

 
 
 
LINKS LINKOVI
NATIONAL POLICE

OFFICIAL SITE

GENDARMERIE
OFFICIAL SITE
BASQUE REGIONAL
 POLICE WEBSITE
CATALAN REGIONAL
 POLICE WEBSITE
 
 
JAVI's COLLECTION
ON WEBSITE
FERRAN's COLLECTION
PRIVATE WEBSITE

ANTONIO PEÑA

QUINTANA's FILES
 
 

POLICE INSIGNIAS

FOR SALE

 
 
 
 
 
 
 

 

 

MADRID  MADRID

 

    Odlukom gradonačelnika, 2004. uspostavljanja je organizacija, i ustanovljene ovlasti ove policije. Opća uprava za sigurnost i Gradsku policiju je zadužena za kontrolu i osiguravanje uvjeta za rad gradske policije Madrida. Na čelu ove policije, operaciono podijeljene u dvije vrste: teritorijalne i specijalizirane jedinice, se nalazi Glavni inspektor. Madrid je tako podijeljen u 21 distrikt, od kojih svaki ima svoj policijski odjel. Na svojem području ti odjeli se brinu za red i sigurnost, kontrolu saobraćaja i boru protiv kriminala. Svaki od tih odjela ima grupu policijskih službenika zaduženih za maloljetnički kriminal, rad sa mladima u školama i suradnju sa građanima.

 

 

MADRID LOCAL POLICE SLEEVE PATCH TRAFFIC POLICE BREAST BADGE K-9      Seccion Canina
Oznaka za rukav lokalne policije Madrid Prometna policija, prsna značka Vodič službenog psa
 
      Specijalizirane su jedinice podijeljene u 2 teritorijalne inspekcije. Ove jedinice služe kao podrška i imaju slijedeće službe: središnje jedinice za sigurnost koje su specijalizirane za borbu protiv ilegalne trgovine drogom i alkoholom, procesuiranjem zločina protiv intelektualnog vlasništva te kontrolom lokala za zabavu itd.  Odjel  zaštite obitelji specijaliziran je za sprečavanje nasilja u obitelji. Jedinica za podršku i koordinaciju za obrazovanje je jedinica specijalizirana za obrazovanje o sigurnosti na cestama na različitim razinama obrazovanja, od vrtića do srednjih škola i koledža. Jedinica za monitoring i zaštitu je odgovorna za kontrolu velikih korporacija. Jedinica za okoliš vrši ekološku zaštitu okoliša. Pripadnici ovog odjela koriste bicikle i hibridna vozila koko bi i sami manje onečišćavali okolinu. Prometna inspekcijska služba je odgovorna za sigurnost na cestama, naplatu kazni za prometne prekršaje kao i na predlaganju mjera za poboljšanje protoka prometa kroz grad. Ujedno vrše i razne kampanje o sigurnosti u prometu.
 

TORREMOLINOS  TOREMOLINOS

     
SLEEVE PATCH (new) CAP BADGE AYUNTAMIENTO* SLEEVE PATCH
Nova oznaka za rukav Oznaka za šapku Oznaka za rukav
     
ID BADGE from 1989 BREAST PATCH (ANORAK) SUMMER SHIRT BREAST PATCH
Službena značka iz 1989 Prsna oznaka (sa jakne) Prsna oznaka sa ljetne košulje
     
 
SPECIAL VIGILANCE UNIT "GREEN" PATROL  
Specijalna policijska jedinica Čuvanje zelenih površina  
 

      Ayuntamiento je uobičajeni naziv za Vijeće zajednice (općine, kotara itd) ili za samu općinu. Koristi se u Španjolskoj i Južnoj Americi. Skraćenica je Ay.to. U Kataloniji se koristi katalonski izraz „Ajuntament“, Galiciji koriste riječ „Concello“, Asturija i Leon upotreblajvaju izraz „Conceyu“ dok je to kod Baska „Udaletxea.

 

      *Ayuntamiento is the general term for the council of a municipality, or sometimes the municipality itself, in Spain and Latin America. This phrase is often abbreviated Ay.to In Catalan-speaking parts of Spain, municipalities generally use the catalan cognate, „Ajuntament“, while Galician ones use the word „Concello“, Astur-Leonese „Conceyu“ and Basque „Udaletxea.

 

MURCIA  MURSIJA

 

      Ova policijska služba postoji od 1854.godine. 2004. su proslavili 150 godina postojanja. To je policija koja pod nadzorom gradskih vlasti provodi zakone (državne i gradske) na teritoriji od 886 km² općine Murcia. Osim glavnog sjedišta policije postoji još sedam stanica. Brojno stanje ove policije čini 58 lokalnih zapovjednika sa 489 policajaca što  na 1000 stanovnika čini prosjek od 1,45 službenika.

     
 
CAP BADGE  Oznaka za šapku SLEEVE PATCH  Oznaka za rukav  
     

     This police force was established in 1854. In 2004 they celebrate 150th anniversary. They are armed civilian force, that under authority of city authorities enforce Spanish and municipal laws on territory of 886 square kilometers of Murcia. There are seven police station plus HQ with main police station with 58 local commanders with 489 officers. That means here is 1,45 officer on each 1000 inhabitants.  

 
OTHER LOCAL POLICE INSIGNIAS  OZNAKE OSTALIH LOKALNIH POLICIJA
 
ALBACETE ALOVERA CALATAYUD  (Zaragoza)
     
BURGOS cap badge BURGOS Breast badge  BLANES K-9 sleeve patch
     
 
CASTILLA Y LEON GENERALITET VALENCIANA TALAVERA DE LA REINA sleeve patch
     
TEGUISE MONZON FELANITX, ISLAS BALEARES
 

EPAULETTE  EPOLETE

 
 
? TORREYON DE ARDOZ  
     
     
ON TOP NA VRH

 

© All contents of Ljubo's patch page are property of Ljubomir Kokošar and can not be reproduced, copyed or duplicated without author's writen permission.

© Sadržaj ove stranice je vlasništvo Ljubomira Kokošara i cijela ili dijelovi ne smiju biti kopirane ili prikazivane bez pismenog odobrenja vlasnika.